BATMAN / MERKEZ - Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesiyle Felsefe Öğretmenimiz İzettin KAYAPINAR sınıfıyla oldukça anlamlı bir etkinliğe imza attı. Günümüzde kullanılan, dejenere olmuş kelimelerin yerine doğrularını kullanmak üzere öğrencilerimizi yönlendiriyor.  Kendisine ve bu kelimeleri kullanacak gençlerimize müteşekkiriz.

Şbt

Batman STKlarla her hafta Kudüs etkinlikleri düzenleniyor . Bizler de velilerimiz ve öğrencilerimizle her etkinliğe katılarak bu önemli konuyu gündemimizden düşürmemeye gayret ediyoruz.

Şbt

Medeniyet Tasavvuru Okulu'nun hazırlamış olduğu Kudüs temalı Tiyatro etkinliğine veli ve öğrencilerimizle katıldık. Batman Belediyesi ve Tügva sponsorluğunda yapılan gösteri büyük beğeni aldı.İzleyiciler ayakta alkışladı.Başta MTO kurucusu Yazar Sayın Yusuf KAPLAN ve ekibi olmak üzere Batman TÜGVA adına Sayın Mehmet ONUTÇU'ya ve Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz. Gençliğimizin bu tip etkinlilere çok ihtiyacı var.

Şbt

2. dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. 1. dönemin kritiği yapıldı. Yeni dönem için geliştirilecek konular üzerinde fikir teatisinde bulunuldu.

Ock

2023-2024 Eğitim ve ÖğretimYılının ilk dönemini hayırlısıyla bitirdik. Tüm öğretmen,öğrenci ve personelimize iyi bir tatil diliyoruz.

Ock

Coğrafya öğretmenimiz Sezen YOLTAY'ın bir Coğrafya Sokağı oluşturma hayali vardı. Bugün gerçek oldu. Öğrencileriyle okulumuzu güzelleştirme ve görsel hafızanın inanılmaz etkisi olduğunu bildiğinden çok sevdiği kızlarıyla böylesi güzel bir projeye imza attılar. Felsefe Hocamız Nurettin KIZMAZ ve Tarih öğretmenlerimizden Fırat AYHAN da işin ucundan tutunca bu harika sokak ortaya çıktı. Nurettin Hocamızın kıymetli arkadaşı İbrahim SATIÇ da işin ehli ve hayırsever olduğundan işini gücünü bırakıp yardıma koştu. Birlikten kuvvet doğar sözüne bugün şahitlik ettik. Tüm eğitim sevdalısı arkadaşlarımıza ve dahi İbrahim Bey'e en kalbi dualar...

Ock

İstanbul ENSAR Merkezden çok kıymetli misafirlerimiz vardı. Batman Ensar Vakfı tarafından okulumuzda program hazırlandı. Kıymetli konuşmacı Zehra TÜRKMEN, bizlere Gazze direnişiyle neler öğrendiğimizi hatırlattı. Batmanlı Eğitimci- Yazar Şefik SEVİM de gençlerin bu konudaki duyarlılığını yitirmemesi gerektiğinden dem vurdu. Program, Grup KIYAM'ın aziz solisti Furkan GÖKÇE tarafından marşlarla, ezgilerle ve duayla sona erdi. Başta Hasan Habip ŞEYDA olmak üzere tüm misafirlerimize bizlere kıymetli dakikaklar yaşattıkları için minnettarız.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında gözleme yapan bir hanım girişimcinin mekanına konuk olduk. Kızlarımızın sorularına sabırla cevaplar veren hanımefendiyi yaptığı işten dolayı tebrik ediyor; bereketli günler diliyoruz.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuzun civarında esnaf olan kardeşlerimize bir ziyaret gerçekleştirdik. Sofra bezi ve seccade diken bir atölyeye misafir olduk. Kızlarımızın soruların cevaplayan ardından da atölyenin diğer birimleri gezdirin esnaf kardeşimize minnettarız. Gençlerimize dua ederken bizler ayrıldık.

Ock

Hitabet Yarışması için kızlarımıza konular sunduk. Bu konulardan istediklerini seçip o konu hakkında konuştular. Hepsi çok etkileyici sunumlar yaptı. Kendilerini yürekten alkışlıyoruz ve Hocalarımız Muhittin BOZYİĞİT ve Esranur SEÇKİN'e teşekkürler ediyoruz.

Ock

Okul Manevi Danışmanımız Sayın Habibe İNANÇ Hanımefendi, Diyanet İşleri Bakanlığının Umre ödüllü yarışması için okulumuzdaydı. Yarışmada kazanan ilk 44 + İl Birincilerinin gönderileceği Umre hakkında bilgilendirme yaparken oldukça heyecanlıydı. Bizler de o heyecana kapıldık. Kıymetli canlar, bu fırsatlar bir daha ele geçmez. Düşünsenize Kabe karşınızda ve siz gözyaşlarıyla duadasınız. Alaah (c.c)'a misafir olmak nasıl bir şereftir. Hemen kaydınızı oluşturup whatspp grubuna kaydolun. Gruplara dahil olmak için linki tekrardan paylaşacağız inşallah.

Ock

Çedes Projesi kapsamında Stkların ziyaretlerine gidip hayırlı işler yapmaya çalışıyoruz. İHH'nın her hafta perşembe günü mantı kapatma gününün olduğunu bildiğimizden bizler uygun oldukça katılım sağlıyoruz. Bu ikinci gidişimiz. Kızlarımız ortamı çok sevdiklerinden her zaman gitmek istiyorlar. Sımsıcak bir ortam, güleryüzlü bir karşılama bizlere çok iyi geliyor. İHH Kadın Kollarına minnettarız.

Ock

Rehberlik Servisimiz Danışmanı Ercan DEMİR, 1. dönem YKS Provasını son sınıf öğrencilerimizle hayata geçirdi. Kendisine minettarız.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Safahat Okumalarımızdan kareler... Edebiyat öğretmenimiz İslam ERTUŞ'a minnetle...

Beğendiğimiz bölümleri panoyada diğer öğrencilerin de istifadesine sunduk.

Ock

Wushu Hocamız Halime Aslan, sporcularına çok düşkündür. Onlar da hocalarını gerçekten çok severler. Dönem sonu hocamız kızlarıyla mini bir yemek etkinliğinde bulunmuş. Hayatlarına dokunduğu kızlarımız adına kendisine minettarız.