BATMAN / MERKEZ - Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

DANIŞMAN ÖĞRENCİLER İŞ BAŞINDA

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci tecrübe ve kazanımlarını formal eğitim-öğretim ortamında katkıya dönüştürdü.

Danışman Öğrenci projesi kapsamında eğitim ve öğretimde okul misyonuna ve vizyonuna uygun gelişim göstererek akademik başarının yanı sıra örnek davranışlılarıyla erdemli bir tutum izleyen öğrenciler okul atmosferi besleyen etkin dinamikler arasına katıldı.

Düzeyine uygun öğretimsel kazanım ve eğitimsel değerler edinen öğrenciler gönüllülük esasıyla alt sınıflardaki öğrencilere danışman öğrenci olarak görevlendirildi. Bu uygulama öğrencilere;  başta akademik başarıya ilişkin tecrübeleriyle olmak üzere çok yönlü örneklik teşkil edip, usta-çırak ilişkisini canlı tutarak eğitime yeni bir soluk taze bir heyecan getirdi.

Danışman öğrenci projesi kapsamında kendi sınıflarının danışmanlığından istifade den okul öğrencilerinin memnuniyeti, akran eğitiminin önemini ve etkisini gösteren yeni bir uygulama olarak değerlendirilmektedir.

Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 16.02.2017 13:13 - Görüntülenme: 684