T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZE BİR YENİSİ EKLENDİ

Hikayemiz, Müftülüğün Gençlik Merkezine devam eden kızlarımızın birgün heyecanla okula gelmesiyle başladı. Kızlar Müftülüğün Kur'an-ı Kerim Kursuna devam eden bir annenin evdeki bir olayı anlatmasıyla devam ediyor. Üç çocuklu bir anne olan S. Hanım dezavantajlı bir aileye sahip. Kızlarından biri de düzenli tedavi gören birisi. Kızlar kendilerine verilen harçlıkları biriktirip bir bisiklet alma çabasındalar. Anne de  onlara bu konuda destek çıkıyor. Bozuk paralar da direkt kumbarayı besliyor. Bisiklet alınacak para denkleşmese de hasta kızına bir mutluluk kaynağı bu kumbara. 

Bir akşam Gazzede olan biteni izleyen çocuklar kumbaralarındaki paralarını Gazzedeki çocuklara gönderme kararı alıyorlar. Ve kumbaradakiler Müftülük vasıtasıyla gitmesi gereken adrese gönderiliyor.  Bu olayı Gençlik Merkezinde duyan kızlarımız hemen bir proje hazırlıyorlar ve hasta olan kızımıza bir bisiklet almak üzere okulda heyecanlı bir koşuşturma başlatıyorlar.

 Su parkı gençlik grubunun kızlarının girisimi ve Yıldız cami öğrencilerinin katkılarıyla birleşen paranın durumu;

İki bisiklet alacak kadar. Gençlik Merkezi sorumlusu Özlem DEMİR'e ulaştırdığımız meblağla bir bisikletçiye gidiliyor ve mağaza sahibinin de desteğiyle ufak kardeşe de bir bisiklet temin ediliyor. Çocukların gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. 

Başta Kıymetli Hocamız Özlem DEMİR Hanıma , destek olanlara en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Kızlar sizlerle gurur duyuyoruz.

17-04-202417-04-202417-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2024 - Güncelleme: 17.04.2024 17:17 - Görüntülenme: 249
  Beğen | 13  kişi beğendi